Bestellen & betalen

Verzend- en leveringsinformatie

Afhankelijk van de stukken in je bestelling kunnen items afzonderlijk bezorgd worden geleverd via verschillende vervoerders of bezorgdiensten. Informatie over elk product en de unieke levertijd (verzendtijdskader) ervan is te vinden op elke productpagina. Houd er rekening mee dat alle levertijden onderhevig zijn aan wijzigingen. Zodra een item gereed is om te verzenden, ontvang je een bevestigingsmail met een trackingnummer om de vervoerderinformatie en verzenddetails te bekijken.

Hier is een overzicht van de leveringsmethoden die je kunt verwachten voor elke categorie item in je bestelling:

Kleine Pakketten en Decorstukken

Deze items worden verzonden vanuit ons Fulfilment Center en worden zorgvuldig bij je voordeur geplaatst.

Kleinere Meubelstukken

Kleinere meubelstukken, waaronder nachtkastjes, bijzettafels, salontafels, poefs, ottomans, loungestoelen, tafellampen, vloerlampen en andere grote verlichtingsarmaturen die geen montage vereisen, worden bij je voordeur of oprit afgeleverd.

Grotere Meubelstukken

Meubelstukken op grotere schaal, waaronder banken, kasten, bedden, dressoirs en eettafels, worden afgeleverd door een lokale bezorger in jouw omgeving. Voor deze zendingen kun je een telefoontje verwachten om een leveringsdatum en -tijd in te plannen die het beste voor jou werkt, binnen de werkuren van de bezorger.

*Let op:

  • Je moet aanwezig zijn om een handtekening te verstrekken op het moment van levering voor deze zendingen.
  • Zorg ervoor dat er een pad is vrijgemaakt voor toegang tot je huis en dat er voldoende ruimte is voor de bezorger om het stuk voorzichtig naar binnen te brengen.
  • Niet alle items bevatten volledige montage, afvalverwijdering of volledige white-glove bezorgservice.
  • Items kunnen alleen worden afgeleverd op het oorspronkelijke verzendadres dat is opgegeven bij het afrekenen.

Als je verduidelijking nodig hebt over hoe een stuk zal worden geleverd, neem dan contact op met ons Customer Experience Team via support@secretinterior.nl met je bestelnummer en wij helpen je graag verder.

Een Opmerking over Levering

Houd er rekening mee dat items alleen kunnen worden afgeleverd op het oorspronkelijke adres dat is opgegeven tijdens het afrekenproces. Om een soepele leveringservaring te garanderen, verstrek alsjeblieft een actief telefoonnummer en e-mailadres tijdens het afrekenen, zodat je lokale bezorger een handige leveringstijd met je kan regelen. Secret Interior hanteert een beleid waarbij items niet langer dan 5 werkdagen worden vastgehouden als er geen levering is ingepland. Na deze periode neemt de klant de verantwoordelijkheid op zich voor eventuele opslagkosten. Wees je ervan bewust dat in dergelijke gevallen items mogelijk worden teruggestuurd door de vervoerder, en in dergelijke omstandigheden worden terugbetalingen alleen verstrekt in de vorm van winkeltegoed, verminderd met de retourzendkosten en een restocking fee van 15%.

Schade of verlies dat optreedt aan items buiten de gespecificeerde termijn valt niet onder de verantwoordelijkheid van Secret Interior. We waarderen je begrip en medewerking met betrekking tot ons leveringsbeleid. Als je nog verdere vragen hebt of assistentie nodig hebt, staat ons toegewijde Customer Experience Team klaar om je te helpen.

BESCHADIGDE ITEMS:

Als je item beschadigd arriveert, noteer dit dan op het moment van levering op het Proof of Delivery-formulier van de bezorger, indien van toepassing. Neem vervolgens contact op met ons Customer Experience Team via support@secretinterior.nl en wij zullen dit probleem zo snel mogelijk voor je oplossen. Voeg alsjeblieft je bestelnummer toe en, waar mogelijk, foto’s van de schade en de verpakking om ons team te helpen je zo goed mogelijk van dienst te zijn.

INTERNATIONALE OF NIET-BINNENLANDSE BESTELLINGEN:

Helaas verzenden we momenteel alleen binnen Nederland. Secret Interior is niet verantwoordelijk voor beschadigde of defecte items die worden verzonden naar of via een vrachtafhandelingsbedrijf.

RETOUREN:

ALGEMEEN BELEID:

We staan achter de kwaliteit van onze producten, maar begrijpen dat je van gedachten kunt veranderen over een stuk of dat het niet zoals bedoeld in je ruimte kan werken. We accepteren retourzendingen voor geselecteerde items binnen 30 dagen na levering.

Bezoek alsjeblieft ons retourportaal om je retourzending te initiëren.

Als je je eigen retourverzendmethode wilt gebruiken, verkrijg dan een retourautorisatienummer via support@secretinterior.nl. Zodra verkregen, verpak en retourneer items in de originele staat, inclusief het meegeleverde RMA-formulier, en stuur naar:

Secret Interior

t.a.v. Afdeling retouren

Kethelweg 122

3135 GN Vlaardingen

Je bent verantwoordelijk voor de retourverzendkosten. Terugbetalingen worden gedaan naar de oorspronkelijke betaalmethode, verminderd met de oorspronkelijke verzendkosten en de retourverzendkosten. Verzendkosten zijn niet-restitueerbaar, tenzij het ontvangen item beschadigd, defect of onjuist is. Retouren die aankomen met onbetaalde portokosten worden teruggestuurd naar de afzender. Houd rekening met 3-5 werkdagen vanaf de datum van ontvangst van de retourzending voor de teruggave om te worden verwerkt en gecontroleerd op kwaliteit.